The Galaxy Tab Forum: USB mass storage connection problem - The Galaxy Tab Forum

Jump to content

Welcome to The Galaxy Tab Forum

Welcome to The Galaxy Tab Forum, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information. Take advantage of it immediately, Register Now or Sign In.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Add events to our community calendar
  • Get your own profile and make new friends
  • Customize your experience here
Guest Message by DevFuse
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

USB mass storage connection problem USB mass storage on/ PC doesn't recognize

Posted 10 January 2011 - 06:04 PM (#1) User is offline   hyprspec 

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 11
  • Joined: 04-January 11
  • LocationVirginia, U.S.A.
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Interesting problem this morning. I plugged the tab into the PC and used the pull down tab to turn the USB mass storage on. I've used this method before with the tab to put songs on the SD.

This morning, I get no connection. USB debugging is on. I've restarted both the PC and tab, turned USB debugging off and back on.

The tab tells me I am connected via USB, but I cannot see the SD card on the PC.

I used the z4root to do perm root. I unrooted and rerooted, still the same thing. PC cannot see the SD.

I searched here and found posts about using Kies to connect pc. I did not have kies installed last time I connected.
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Remove Advertisements User is offline Advertisements

  • TheGalaxyTabForum.com



Posted 10 January 2011 - 06:23 PM (#2) User is offline   wizz 

  • Superman Moderator
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Super Moderator
  • Posts: 5,554
  • Joined: 09-December 10
  • LocationUK
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:GT-P1000
  • Android Version:2.3.3 Gingerbread

Have you tried using a microSD card reader ?

That's the way I do it sometimes.

When the SD card is put back in the Tab, the scans pick up the new content.....
Posted Image

Galaxy Tab 7" wifi & 3g (GT-P1000) Gingerbread 2.3.3

Posted 10 January 2011 - 08:10 PM (#3) User is offline   hyprspec 

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 11
  • Joined: 04-January 11
  • LocationVirginia, U.S.A.
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Not sure why or how, but like my first post the usb mass storage option worked just fine for me the first few times I tried it.

I got it working shortly after I posted. I went and turned off usb debugging. Plugged the GT in using the usb cable. It reads the phone, in the menu were samsung usb drivers. I installed those and it seems to be working now.

Im unsure of why it was working before and it wasnt this morning when I went to use it, but this seems to be the fix.
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic



1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

IPB Skins by Skinbox

Skin and Language