The Galaxy Tab Forum: Can I use a TV to display videos - The Galaxy Tab Forum

Jump to content

Welcome to The Galaxy Tab Forum

Welcome to The Galaxy Tab Forum, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information. Take advantage of it immediately, Register Now or Sign In.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Add events to our community calendar
  • Get your own profile and make new friends
  • Customize your experience here
Guest Message by DevFuse
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Can I use a TV to display videos

Posted 10 January 2011 - 05:10 AM (#1) User is offline   tabDogg 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 09-January 11
  • LocationTexas, U.S.A.
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Is there a way to connect a TV as an alternative display for my GT videos? I know that I can do this for my Canon digital camera which has an analog TV connection, but there is not an analog video output from the GT - is there a way to use the USB connector into my Samsung flat panel TV?
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Remove Advertisements User is offline Advertisements

  • TheGalaxyTabForum.com



Posted 10 January 2011 - 05:41 AM (#2) User is offline   jkarlo76 

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 10-January 11
  • LocationCalifornia, U.S.A.
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:T-Mobile SGH-T849
  • Android Version:2.2 Froyo

Just buy the RCA cable I got one from Verizon for only $21 it was on sale. If you really want HD quality buy the Dock Station. RCA works great everything on your tab just shows on your tv. Video chat don't work though. =(

Galaxy Tab Model : 7-Inch Original
Galaxy Tab Number : T-Mobile SGH-T849
Android Version :2.2 Froyo

Posted 05 May 2011 - 07:33 AM (#3) User is offline   Michaela 

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 11
  • Joined: 28-April 11
  • LocationNevada, U.S.A.
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

you can directly connect your galaxy tab and samsung tv via usb. in this way, galaxy tab is a U-Disk. when connect your galaxy tab to tv, you need to select "USB Mass Storage".
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 05 May 2011 - 04:11 PM (#4) User is offline   UKJeeper 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 05-May 11
  • LocationEssex, UK
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

If your TV is internet enabled (connects via your home broadband connection/router) you can also turn on AllShare on the SGT and stream.
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 03 June 2011 - 02:05 PM (#5) User is offline   Neillmcm 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 07-March 11
  • LocationIsrael
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

View Postjkarlo76, on 10 January 2011 - 05:41 AM, said:

Just buy the RCA cable I got one from Verizon for only $21 it was on sale. If you really want HD quality buy the Dock Station. RCA works great everything on your tab just shows on your tv. Video chat don't work though. =(

I got the Samsung three pin tv out cable and was very disapointed with the quality on my flat screen, I would not recomend it as the cable is not that cheap.
There is the docking station which I am tempted to try but its quite allot more, that has a HDMI connection. Would be interested hear if people are happy with that.
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 03 June 2011 - 04:28 PM (#6) User is offline   Gainn 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1,160
  • Joined: 17-May 11
  • LocationNear London, England
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:GT-P1000
  • Android Version:2.3.6 Gingerbread

depends on what Tab it is.. 3G will, but the WiFi does not work with the tv out cable. and the quality is a little low, but it does really depend on how compressed the source is. the HDMI dock is great btw.. ;)
Posted Image
Seek, and you shall find..
Use the SEARCH, and I'll be kind..




Galaxy Tab Model : 7-Inch Original
Galaxy Tab Number : GT-P1000
Android Version : 2.3.6 Gingerbread

Posted 03 June 2011 - 08:14 PM (#7) User is offline   SunnyP 

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 13-May 11
  • LocationUK
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

View PostGainn, on 03 June 2011 - 04:28 PM, said:

depends on what Tab it is.. 3G will, but the WiFi does not work with the tv out cable. and the quality is a little low, but it does really depend on how compressed the source is. the HDMI dock is great btw.. ;)


Doing it at the moment with an xbox 360 onto tv using twonky media server. Soooo easy.
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 03 June 2011 - 08:53 PM (#8) User is offline   wizz 

  • Superman Moderator
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Super Moderator
  • Posts: 5,584
  • Joined: 09-December 10
  • LocationUK
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:GT-P1000
  • Android Version:2.3.3 Gingerbread

View PostSunnyP, on 03 June 2011 - 08:14 PM, said:

Doing it at the moment with an xbox 360 onto tv using twonky media server. Soooo easy.

Let me guess.......... on a Panasonic Tv ?
Posted Image

Galaxy Tab 7" wifi & 3g (GT-P1000) Gingerbread 2.3.3
Galaxy Tab 3 8.0 wifi (SM-T310) Kitkat 4.4.2

Posted 09 June 2011 - 05:06 AM (#9) User is offline   Earvin 

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 50
  • Joined: 04-June 11
  • LocationJiangsu, China
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Second HDMI.

The HDMI slot on Galaxy Tab exists for this purpose! I suggest you buy a HDMI 1.3/1.4 cable. You'll find it worth.
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : 7-Inch Original
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 07 July 2011 - 06:31 PM (#10) User is offline   pojo 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 22-April 11
  • LocationGermany
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Hey there,

when i first connected my Galaxytab to my lcd tv using hdmi i was quite disappointed. The resolution was absolutely awful and disconnecting the powercable caused a signalinterruption. Since i updated to gingerbread the resulution is great. But i still get problems with the powercable. It really sucks always charging and recharging the galaxytab when connecting it to the tv/mediastation for music reasons.

Is it a galaxytab problem or does hdmi always needs powercable to work troublefree?

regards,
pojo
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 08 July 2011 - 12:23 PM (#11) User is offline   Scottyf79 

  • Were going on a bear hunt!
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1,280
  • Joined: 06-December 10
  • LocationScotland
  • Device Model Number:See my Signature
  • Android Version:See my Signature

Think theres some kind of bug tbh. I use the hdmi media dock and it sometimes makes my tv change source as soon as i dock my tab to charge. Also sometimes have to disconbect the hdmi and plug back in.
Posted Image

Posted 07 November 2011 - 04:58 PM (#12) User is offline   Phil Roberts 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 5
  • Joined: 25-June 11
  • LocationCyprus
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

How can I replicate the Galaxy Tab screen on a Samsung TV - I have tried Allshare - only gives me the option to stream music, video or pictures. I want to duplicate the Tab display as you can do with a Laptop ?
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 07 November 2011 - 05:06 PM (#13) User is offline   wizz 

  • Superman Moderator
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Super Moderator
  • Posts: 5,584
  • Joined: 09-December 10
  • LocationUK
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:GT-P1000
  • Android Version:2.3.3 Gingerbread

View PostPhil Roberts, on 07 November 2011 - 04:58 PM, said:

How can I replicate the Galaxy Tab screen on a Samsung TV - I have tried Allshare - only gives me the option to stream music, video or pictures. I want to duplicate the Tab display as you can do with a Laptop ?

You can use a TV cable if your TV has RGB phono inputs, or Media Dock plus HDMI/MiniHDMI cable if your TV has an HDMI input.
Posted Image

Galaxy Tab 7" wifi & 3g (GT-P1000) Gingerbread 2.3.3
Galaxy Tab 3 8.0 wifi (SM-T310) Kitkat 4.4.2

Posted 12 January 2012 - 11:10 PM (#14) User is offline   MikeW 

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 63
  • Joined: 04-January 11
  • LocationUK
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:GT-P1000
  • Android Version:2.3.3 Gingerbread

I tried to use my Tab with the HDMI output of the Samsung desktop dock unit for the first time today, into an LG TV, but all I got was random blue noise with an occasional very brief flash of the Tab's screen content. Most embarrassing - I ended up having to hold the Tab in the air to give the presentation.
Any ideas as to the blue noise (apart from testing things beforehand in future)?
Thanks
Mike

Galaxy Tab 7-inch GT-P1000 Android 2.3.3 Gingerbread

Posted 01 February 2012 - 01:38 PM (#15) User is offline   LoveNewfs 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 0
  • Joined: 01-February 12
  • LocationOhio, U.S.A.
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

What Type of Cable do I need to connect my 7.0 to a HDTV and where can I purchase? Radio Shack was of no help, said it was proprietary cable connections.
Thank you.
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : 7-Inch Original
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 01 February 2012 - 01:55 PM (#16) User is offline   Bart Laroc 

  • Relaxed Moderator
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Super Moderator
  • Posts: 4,167
  • Joined: 10-February 11
  • LocationBristol, UK
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:GT-P1000
  • Android Version:2.3.6 Gingerbread

View PostLoveNewfs, on 01 February 2012 - 01:38 PM, said:

What Type of Cable do I need to connect my 7.0 to a HDTV and where can I purchase? Radio Shack was of no help, said it was proprietary cable connections.
Thank you.


which Model Number of the Galaxy Tab 7.0 do you have ?
Posted Image
Galaxy Tab 7-inch, GT-P1000, Overcome v4.1.0 Android Gingerbread 2.3.6, P1000XWJQ8

Posted 12 March 2012 - 03:35 AM (#17) User is offline   thektab 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 12-March 12
  • LocationCanberra, Australia
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:GT-P1000N
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Hi all,

My Tab (GT P1000N) when hooked up to a tv using the RCA connectors used to show exactly wtv schat was on the Tab screen. But now it has been upgraded to Gingerbread (when fixing an unrelated fault) whenever I watch videos of any sort the video controls (pause, play volume etc) don't show up on the tv screen even though they show on the Tab. I recently bought a bluetooth mouse to control the Tab from the couch when it was hooked up to the tv, but now this doesn't work as well unless I can also see the tab screen to use the controls. It doesn't make a difference if the mouse is connected or not. Does anyone have any idea how I can change this?

Thanks!
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : 7-Inch Original
Galaxy Tab Number : GT-P1000N
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 13 April 2012 - 07:19 PM (#18) User is offline   billjohnso20 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 02-January 12
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

I've had my 7.1 for a year now. I realize it is limited compared to the newer Galaxy Tabs out there. It more than meets my needs though.

I have one issue that I can't seem to figure out. I purchased a TV out cable adapter a few weeks ago. I want to be able to watch Netflix on my TV. I can't seem to make it work.

The problem seems to be with my tablet. Is there a software update that I am lacking or some other trick? I have the TV out set on NTSC analog and the cables are plugged into the analog RCA connections on my TV.

Any help is greatly appreciated.
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Posted 12 August 2012 - 03:55 AM (#19) User is offline   antonnio 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 12-August 12
  • LocationPanama
  • Device Size:Unknown (SAD)
  • Device Model Number:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
  • Android Version:Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

hi people i am new in this forum i have this questions.
can i plug a tv to my tab, but in the screen of the tab browse the internet and in the tv watch a movie???
Don't Be ..... Unknown(SAD)


Please Edit your Profile


Galaxy Tab Model : Unknown(SAD)
Galaxy Tab Number : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device
Android Version : Unknown(SAD) - See : Settings, About Device

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic



1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

IPB Skins by Skinbox

Skin and Language