The Galaxy Tab Forum: Lost wifi connection between tab & computer - The Galaxy Tab Forum

Jump to content

Welcome to The Galaxy Tab Forum

Welcome to The Galaxy Tab Forum, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information. Take advantage of it immediately, Register Now or Sign In.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Add events to our community calendar
  • Get your own profile and make new friends
  • Customize your experience here
Guest Message by DevFuse
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Lost wifi connection between tab & computer login problems

Posted 26 March 2017 - 10:23 AM (#1) User is offline   Pluto46 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 26-March 17
  • LocationKrokstadelva, Norway
  • Device Size:Tab S 10.5
  • Device Model Number:SM-T800
  • Android Version:6.0.1 Marshmallow

 

Hi,

I've used to able to connect to my desktop computer via wifi from the tab SM-T800 using ES File Explorer Pro and just clicking on my computer's name. (The router is an Asus RT-AC66U, if that makes any difference.) Now a couple of days ago when I try to connect to the computer from the tablet I get a login fail message with a list of different things that might be turned off.

I've been scratching my head and trying different solutions, but I haven't really a clue what to do. I don't know whether the problem is with Windows 10 on the computer, the router or the tablet.

anybody have any ideas?

best,
Pluto46

Galaxy Tab Model : Tab S 10.5
Galaxy Tab Number : SM-T800
Android Version : 6.0.1 Marshmallow

Remove Advertisements User is offline Advertisements

  • TheGalaxyTabForum.com



Posted 29 March 2017 - 10:20 PM (#2) User is offline   Pluto46 

  • Newbie
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 26-March 17
  • LocationKrokstadelva, Norway
  • Device Size:Tab S 10.5
  • Device Model Number:SM-T800
  • Android Version:6.0.1 Marshmallow

Just discovered the solution to the problem. Apparently ES File Explorer on the tablet didn't have the right IPv4 (which you can find by typing ipconfig in the command prompt. Must have changed when the router was updated last week. Normal service is resumed in other words.

Galaxy Tab Model : Tab S 10.5
Galaxy Tab Number : SM-T800
Android Version : 6.0.1 Marshmallow

Posted 30 March 2017 - 10:08 AM (#3) User is offline   wizz 

  • Superman Moderator
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Super Moderator
  • Posts: 5,783
  • Joined: 09-December 10
  • LocationUK
  • Device Size:7-Inch Original
  • Device Model Number:GT-P1000
  • Android Version:2.3.3 Gingerbread

Thanks for the Info ..... :good:
Posted Image

Galaxy Tab 7" wifi & 3g (GT-P1000) Gingerbread 2.3.3
Galaxy Tab 3 8.0 wifi (SM-T310) Kitkat 4.4.2

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic


1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

IPB Skins by Skinbox

Skin and Language